theme742
Лляне борошно
Продукт виготовляється з макухи, що залишається після виробництва олії холодного віджиму. Лляне борошно крім рослинних жирів містить всі компоненти насіння, дуже легко засвоюється організмом. Цінність лляного борошна обумовлена поживними і фармакологічними властивостями насіння льону. 30% продукту складає клітковина - харчові волокна, які сприяють природному очищенню організму і нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту. За смаковими якостями лляне борошно трохи відрізняється від пшеничного, покращує ароматичні та смакові характеристики страв.
Вітамінно-мінеральний склад
● Вітаміни: F, A, Е, D, B-complex, K.
● Мікро-, макроелементи: K, Zn, Fe, Mg, P і ін.
● Жирні кислоти: рекордсмен за змістом Omega-3 (60%), Omega-6, Omega-9; містить комплекс амінокислот.
Лляне борошно - корисні властивості
При регулярному вживанні лляне борошно:
1) знижує рівень цукру в крові;
2) нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує діяльність щитовидної залози і печінки;
3) сприяє підвищенню імунітету;
4) зміцнює судини, роблячи їх більш еластичними;
5) запобігає виникненню вогнищ запалення;
6) покращує стан волосся і шкіри.
Продукт дуже ефективний при схудненні, допомагає в нормалізації обміну речовин. Високий вміст білка в складі підтримує весь організм в тонусі, сприяє швидкій регенерації клітин.
Лляне борошно - спосіб застосування
Лляне борошно використовується переважно для випічки. Вводити продукт в раціон слід поступово. Для початку можна замінити ⅓ пшеничного борошна лляної і поступово збільшувати її кількість.
Мука добре поєднується з пластівцями, вівсяною кашею.
Так як лляне борошно досить жирна, при приготуванні іж необхідно зменшити кількість олії.