theme742
Кунжутне борошно
Кунжутне борошно - це натуральний продукт, сировиною для виготовлення якого служать насіння сезаму. Для збереження дієтичної цінності борошна, при виробництві ми повністю виключаємо нагрівання сировини. Отриманий продукт зберігає всі корисні властивості цілого кунжутного насіння, проте його калорійність значно менше.
Вітамінно-мінеральний склад
● Вітаміни: A, E, C, D, K, В-complex (B1, B2, B3).
● Мікро-, макроелементи: Ca, K, Zn, F, Mg, Fe, Cu, Si.
● Жирні кислоти: Omega-6, Omega 9
● Містить комплекс амінокислот і натуральні оксиданти - сезамін, сезамол.
Кунжутне борошно - корисні властивості
Регулярно вживати кунжутне борошно як профілактичний засіб слід при:
1) захворюваннях серцево-судинної системи (аритмія, ішемічна хвороба серця, тахікардія та ін);
2) захворюваннях шлунково-кишкового тракту - гастрит, виразкову хворобу шлунка і дванадцятипалої кишки, запорах. Ефективно вводити в раціон при захворюваннях підшлункової залози і печінки;
3) захворюваннях жіночої та чоловічої статевої системи;
4) проблемах з опорно-руховим апаратом - подагра, артрит, остеопороз, остеохондроз та ін .;
5) захворюваннях крові, органів дихання та органів видільної системи.
Кунжутне борошно - лідер за кількістю кальцію, який сприяє зрощенню кісток після переломів. Регулярне вживання продукту запобігає виникненню остеопорозу, зміцнить кісткову і хрящову тканину, покращує стан зубів.
Кунжутне борошно - спосіб застосування
Як профілактичний засіб борошно кунжуту рекомендується приймати по 1-2 столових ложки в день.
Продукт також дуже затребуваний в домашній кулінарії - борошно відмінно поєднується з кашами, гарнірами, соусами, смузі та іншими стравами, її можна використовувати для приготування оладок, панкейк та іншої випічки.
Часто використовується як панірування для котлет і битків.