theme742
Гірчична олія
Користь гірчичної рослини була відома ще за часів античної цивілізації. Сировиною для виготовлення служать три види гірчичного насіння - чорне, сизе та біле. Виготовляється гірчична олія найбільш екологічним способом - шляхом холодного пресування, що забезпечує високу якість продукту. Метод холодного віджиму на вертикальному пресі з дерев'яною діжею має на увазі відсутність термічної обробки, що потребує для отримання олії великого об'єму сировини, проте саме такий спосіб виробництва дає повністю екологічний і корисний продукт.
Вітамінно-мінеральний склад
Вітаміни: рекордсмен за вмістом A, Е, D, K, F, B-complex – В3, В4, В6.
Мікро-, макроелементи: Zn, Na, Ka, Ca, P, Fe, Mg.
Жирні кислоти, зокрема: Омеga – 3, Omega-6, Omega-9; фітостероли, фітонциди, хлорофіл та інші корисні речовини.
Гірчична олія - корисні властивості
Харчові
Олія відмінно підходить в якості добавки для смузі, салатів, заправок, соусів, супів і ін. cтрав.
Також гірчична олія використовується для випічки, надає їй золотистий відтінок, не дає тесту довгий час черствіти.
Гірчична олія дуже м'яко підкреслює смакові і ароматичні особливості будь-якої страви.
Медичні
Олія гірчиці - відмінний продукт для поліпшення апетиту, комплексного лікування цирозу і жирової дистрофії печінки.
Є ефективним глистогінним засобом, яке використовується в боротьбі з різними гельмінтозами.
Прийом зменшує ризик ускладнень при пологах, покращує процес лактації.
Косметичні
Олія активно використовується в догляді за шкірою - зволожує її, вирівнює колір, сприяє загоєнню уражених шкірних покривів.
Гірчична олія використовується для додання волоссю блиску і об'єму.
Гірчична олія - способи застосування
Олію можна використовувати окремо від прийомів їжі в якості лікувально-профілактичного засобу (по 1 ст. ложці за 15 хв. до їди 2-3 рази на день).
Можна використовувати як зволожуючий засіб для шкіри або в складі маски для волосся.