theme742
Мигдалеве борошно
Продукт являє собою подрібнені горіхи мигдалевого дерева, які спочатку висушуються, далі перемелюють до стану однорідної маси. Поживність мигдалевого борошна значно вища, ніж пшеничного. Сировиною служать горіхи, з яких було отримано олію шляхом холодного віджиму. Це дозволяє уникнути термічного впливу на продукт і зберегти його корисний склад.
Вітамінно-мінеральний склад
● Вітаміни - F, A, вітаміни групи В, E, K, D.
● Мікро-, макроелементи: Zn, Ca, Mg, Fe, Mg, Mn, K, S.
● Жирні кислоти: ОMEGA-3, ОMEGA-6, ОMEGA-9, комплекс амінокислот.
У складі мигдалевого борошна немає глютену, тому вона не викликає алергічної реакції.
Мигдалеве борошно - корисні властивості
За своїм хімічним складом мигдальне борошно - це один з найбільш корисних харчових продуктів. Наявність клітковини в складі сприяє повільному переварюванню, стримує почуття голоду.
Регулярне вживання мигдального борошна:
Покращує перистальтику кишечника, допомагає в боротьбі з діареєю, запорами завдяки великому вмісту в складі клітковини.
Запобігає виникненню хвороб серця і ускладнень серцево-судинної системи.
Підвищує щільність кісток, запобігає виникненню остеопорозу завдяки вмісту в складі кальцію, магнію і заліза.
Дає надійний захист мембран клітин. Велика концентрація в складі вітаміну Е захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.
Покращує стан шкіри - вітаміни А і Е в мигдальної борошні сприяють регенерації клітин, сприяють виробленню колагену і допомагають
Спосіб застосування
Мигдалеве борошно використовується переважно для приготування кондитерських виробів - бісквітів, тістечок, макарун, марципану, горіхових цукерок та інших солодощів.
Завдяки високому вмісту жиру в випічку на основі мигдалевого борошна можна додавати менше жирів.