theme742
Кокосове борошно
У сфері правильного харчування все більше набирає популярності кокосове борошно. Воно являє собою цінний дієтичний продукт, який виготовляється з кокосової макухи після отримання масла. У процесі виробництва сировина не піддається термічній і хімічній обробці. Кокосове борошно - це багате джерело клітковини, яка покращує процес травлення і налагоджує роботу всього шлунково-кишкового тракту, допомагає в засвоєнні вітамінів і мінералів.
Вітамінно-мінеральний склад
Вітаміни: А, Е, B1, B2, B3, К, С;
Мікро-, макроелементи: Fe, Na, Mg, I, K, Na, Ca, F;
Жирні кислоти: Omega-3, Omega-6 і комплекс амінокислот.
Одним з найбільш важливих елементів у складі продукту є лауриновая кислота, яка має протизапальну дію.
Кокосове борошно - корисні властивості
На відміну від пшеничного, кокосове борошно не містить глютену, а також має більш щільну структуру. Кокосове борошно володіє такими якостями:
підтримує роботу імунної системи;
прискорює процес очищення організму від токсинів;
нормалізує рівень цукру в крові;
є додатковим джерелом білка для спортсменів і вегетаріанців;
нормалізує функціонування щитовидної залози;
допомагає в боротьбі із зайвими кілограмами, стимулює процес травлення.
Кокосове борошно швидко і надовго насичує, покращуючи обмінні процеси в організмі. Через невисокий вміст вуглеводів, продукт можна включати в раціон діабетикам.
Кокосова мука - спосіб застосування
Кокосове борошно можна застосовувати для приготування різної випічки. Вона виходить дуже ароматною і корисною.
Клітковина в складі борошна "ущільнює" приготовлені вироби і уповільнює процес засвоєння вуглеводів.
Крім цього, кокосове борошно використовується для приготування супів, заправок, соусів та інших страв.