theme742
Кунжутна Олія
Даний продукт є одним з найбільш корисних рослинних масел. Зростає кунжут в середземноморських країнах, Південній Африці, Азії, Індії та Пакистані. Для виробництва кунжутної олії необхідні плоди сезаму (Sesamum indicum), вміст олії в яких становить 60%. Вся олія Waily проводиться шляхом холодного пресування. Ми використовуємо необсмажене кунжутне насіння, що дає менший відсоток олії після вичавлювання, однак отриманий продукт зберігає в собі всі поживні і біологічно активні речовини, а також смакові якості.
Вітамінно-мінеральний склад
Вітаміни: A, E, C, D, K, В-complex (B1, B2, B3);
Мікро-, макроелементи: Ca, K, Zn, F, Mg, Fe, Cu, Si;
Жирні кислоти: Omega-6, Omega 9.
Олія кунжутна також корисно тим, що має збалансоване вміст амінокислот, містить сезамін і сезамолін.
Кунжутна олія - властивості
Кулінарні
М'який смак і ніжний горіховий аромат олії прекрасно доповнюють салати, рибні, м'ясні страви та гарніри.
У країнах Азії кунжутну олію змішують з соєвим соусом і медом, використовуючи цей склад для м'ясних і овочевих страв.
Косметичні
Унікальний склад олії ідеально зволожує і живить шкіру тіла, покращує кровообіг, кисневий обмін.
Продукт використовується для масажу дітей і дорослих, знімає втому і забезпечує подальший хороший сон.
Використання кунжутної олії для волосся дозволить оздоровити їх, зробити більш м'якими і блискучими.
Лікувально-профілактичні
Олію рекомендується приймати при простудних захворюваннях, ангіні і хворобах горла
Невелика кількість олії можна наносити на спину перед сном, що допомагає швидше вилікувати кашель.
Кунжутна олія - способи застосування
Олію можна використовувати окремо від прийомів їжі в якості лікувально-профілактичного засобу (по 1 ст. ложці за 15 хв. до їди 2-3 рази на день).
Можна використовувати як зволожуючий засіб для шкіри або в складі маски для волосся.